Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відтепер Харків має такі можливості лікування онкохворих, які у Європі визнані «золотим стандартом». Ігор Шурма

Відтепер Харків має такі можливості лікування онкохворих, які у Європі визнані «золотим стандартом». Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 1,5 роки лінійний прискорювач, придбаний за кошти державного бюджету, не функціонував через те, що не був придбаний охолоджувач без якого робота прискорювача неможлива. «За цей час можна було врятувати тисячі життів. Обласна державна адміністрація взяла на себе ініціативу сприяти у фінансуванні покупки охолоджувача, і завдяки спільним зусиллям влади та благодійних фондів Юрія Сапронова та Олександра Фельдмана, це вдалося зробити», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, відтепер у Харківській області з’явилися такі можливості лікування онкохворих, які у Європі називаються «золотим стандартом».

«У міській клінічній лікарні №8 відкритий радіологічний центр, де є комп’ютерний томограф, аналогів якому в Україні практично немає. У цій лікарні можна поставити діагноз та спланувати лікування. В Інституті медичної радіології відтепер запрацює радіологічно-терапевтичний комплекс на базі лінійного прискорювача, де можна буде пройти найефективніше лікування. Згідно з договором соціального партнерства це лікування стало доступним для людей пільгових категорій та соціально незахищених громадян, які мешкають в Харкові та області», - зазначив Ігор Шурма.