Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бізнес і влада мають бути взаємовідповідальними. Юрій Сапронов

Бізнес і влада мають бути взаємовідповідальними. Юрій Сапронов

Як повідомив в ефірі обласного радіо заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в облдержадміністрації на сьогодні складені фінансові паспорта всіх районів області та проаналізовано понад 17 тис. підприємств різних видів власності. «Така робота проводиться, щоб виявити суми прибуткового податку, який не доплачується до бюджету. Це один з тих небагатьох видів податків, який залишається в регіоні. Три чверті прибуткового податку залишається у розпорядженні місцевих бюджетів - бюджетів районів, сіл, одна чверть податку залишається в обласному бюджеті. Це ті гроші, на які проводяться всі соціально економічні програми.

Поки картина не дуже райдужна. Так, у Чугуївському районі є 4 промислових підприємства, аналіз яких показує, що заробітна плата там становить 450-500 грн., відповідно з цієї суми сплачується прибутковий податок. Середньогалузева зарплата - 1 900 грн. Реально ми знаємо, що заробітна плата видається в розмірі близько 2 500 грн. Тобто, не доплачуються значні суми до бюджету, і ці гроші відповідно не отримують люди, в першу чергу ті, які живуть в районах області.


Але є і позитив. У результаті роботи, яку провело Головне управління економіки спільно з обласною радою і податковою інспекцією в минулому місяці ми отримали додатково понад 5 млн. грн. прибуткового податку. У цьому місяці я сподіваюся, що ми отримаємо від 8 до 10 млн. грн. прибуткового податку додатково. Бізнес і влада мають бути взаємовідповідальними», - підкреслив Юрій Сапронов.