Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відтепер в будинках жителів Первомайського буде тепло. Володимир Бабаєв

Відтепер в будинках жителів Первомайського буде тепло. Володимир Бабаєв

Вартість будівництва ПС «Міська» склала 56 млн. грн. АК «Харківобленерго» повністю взяла на себе фінансування робіт, які були передбачені інвестиційною програмою АК «Харківобленерго» - 2008-2010 рр. Про це сьогодні під час введення в експлуатацію ПС «Міська» повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

«Це тільки початок вирішення всіх проблем Первомайського», - зазначив він. За словами першого заступника голови Харківської облдержадміністрації, наступним етапом буде створення системи водовідведення та очисних споруд у місті, причому їх потрібно створювати за новими технологіями, не прив'язуючись до «Хімпрому». «Ми можемо організувати систему водопостачання найближчим часом, за новими технологіями», - зазначив Володимир Бабаєв.

Якість будівництва енергетичного об'єкта отримало високу оцінку з боку першого заступника голови Харківської облдержадміністрації, який особисто контролював хід робіт.

«Нова підстанція дозволить впевнено підійти до опалювального сезону, тому що саме завдяки енергетикам у будинках місцевих жителів відтепер при будь-якій ситуації гарантовано буде тепло і затишно», - підкреслив він.

Довідка:

У 2003 році склалася складна ситуація з електропостачанням промислових і побутових споживачів електроенергії м. Первомайського. Після аварії на ПС «Будбаза ПХЗ» Первомайського «Хімпрому» поставки електроенергії здійснювалися за тимчасовою схемою від РП-10 кВ «Місто» за ВЛ-10 кВ від ПС-110 кВ «Овочева фабрика» і по ПЛ-10 кВ від ПС-35 кВ «Лихачова», але це не забезпечувало сталого та надійного електроживлення виробничих об'єктів і соцкультпобуту. Внаслідок економічних труднощів довелося зупинити друге джерело електро- і теплозабезпечення міста - Первомайське ТЕЦ.

Тому обігрів міста був переведений на модульні котельні, які потребували надійного енергоживлення. Найбільш оптимальним рішенням проблеми стало проектування і будівництво нової ПС 110 кВ «Міська».