Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області будівництво буде затребуване завжди. Михайло Добкін

У Харківській області будівництво буде затребуване завжди. Михайло Добкін

Для того, що будівельна галузь у Харківській області відновила активну діяльність, необхідно спростити дозвільну систему, надмірна складність якої гальмує прихід інвестицій в галузь.

«На сьогоднішній момент ми повинні в першу чергу як можна більше усунути всіляких ліцензій та перешкод на шляху будівельної галузі до моменту отримання останнього дозволу. У багатьох країнах компанія, яка довела свою здатність працювати на ринку будівництва, може прийти в галузь і без величезної кількості інспекторів, які не попереджають те чи інше порушення, а чекають, поки воно відбудеться, щоб взяти хабар. Це основне гальмо на шляху інвестицій в будівельну сферу.

А далі багато що буде залежати від місця розташування того чи іншого регіону. У Харкові, зокрема, будівництво буде затребуване завжди, ми знаходимося в числі провідних регіонів, які можуть залучати інвестиції», - сказав голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо.

Також він підкреслив, що докризові здобутки української будівельної галузі були значно перебільшені.

«Ми повинні дуже детально проаналізувати причини, за якими нам показували всю успішність та унікальність будівельної галузі у нас, тоді як насправді вона була прихованою пірамідою, де одні і ті ж гроші використовувалися кілька разів», - сказав голова області.