Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Видання "Книги Пам'яті України" оприлюднило документально обґрунтовані дані про загиблих на фронтах 6034768 громадян України. Віктор Петренко

Видання "Книги Пам'яті України" оприлюднило документально обґрунтовані дані про загиблих на фронтах 6034768 громадян України. Віктор Петренко

31 липня 2010 року виповнився 21 рік з дня виходу Урядової постанови про створення історико-меморіального серіалу "Книги Пам'яті України". За цей час пошуково-видавниче агентство "Книга Пам'яті України" силами своїх обласних структур і 500-тисячного загону добровільних пошукачів випустило понад 400 томів, де увічнені імена понад 10 мільйонів загиблих українців. Проведена робота і її результати мають велике наукове і суспільно-політичне значення.

«Видання "Книги Пам'яті України" оприлюднило документально обґрунтовані дані про загиблих на фронтах 6034768 громадян України. На сьогоднішній день з друку вийшли 25 томів Книги Пам'яті. У перших 20-ти томах видання "Книга Пам'яті України. Харківська область" увічнені імена понад 345 тисяч наших земляків - воїнів, партизанів, підпільників - і понад 86 тисяч визволителів нашого краю. Другою складовою частиною видання стала Книга Скорботи, в яку занесені імена близько 100 тисяч мирних громадян, загиблих під час окупації», - зазначив завідувач обласної наукової редакції Віктор Петренко.

За його словами, третя частина, над якою зараз працює редакція - це Книга Пам'яті "Переможці", в якій публікуються розширені біографічні відомості про учасників Великої Вітчизняної та Другої світової, чиї долі пов'язані з Харківщиною.

Редакція Книги Пам'яті брала участь у підведенні підсумків обласного етапу, присвяченого 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні "Слобожанські дзвони Перемоги" Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції учнівської та студентської молоді "Шляхами подвигу і слави", де учасники акції урочисто передали близько 400 біографій ветеранів для обробки та занесення до обласної Книги Пам'яті.