Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обласна комісія дотрималась усіх вимог законодавства України щодо підготовки та виготовлення виборчих бюлетенів. Олександр Русанов

Харківська обласна комісія дотрималась усіх вимог законодавства України щодо підготовки та виготовлення виборчих бюлетенів. Олександр Русанов

Харківська обласна комісія дотрималась усіх вимог законодавства щодо підготовки та виготовлення виборчих бюлетенів. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов.

«18 жовтня 2010 року постановою № 817 був затверджений склад комісії для здійснення контролю за виготовленням, пакуванням та знищенням технічних відходів, поліграфічного браку, а також друкарської форми бюлетенів для голосування у багатомандатному та одномандатних виборчих округах на виборах депутатів Харківської обласної ради 31 жовтня 2010 року.

21 жовтня 2010 року, постановою № 830 був затверджений склад уповноважених членів комісії щодо отримання виготовлених бюлетенів для голосування до якого були включені представники різних політичних організацій.

Останнім днем отримання Харківською обласною виборчою комісією бюлетенів для голосування, як того вимагає Закон України про місцеві вибори, було визначено 21 жовтня 2010 року.

22 жовтня 2010 року Харківська обласна виборча комісія прийняла постанову № 837 про вжиття заходів для дотримання закону щодо виготовлення отримання та передачі бюлетенів до територіальних виборчих дільниць. Виконавець зобов'язався надати графік передачі бюлетенів у комісію.

23 жовтня 2010 року на засіданні комісії о 10 годині 30 хвилин почалася передача виборчих бюлетенів територіальним виборчим комісіям», - повідомив Олександр Русанов.

За його словами, 23 жовтня 2010 року о 10:00, представник Харківської обласної організації Політичної Партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Селезньов М.В. та кандидат у депутати Харківської обласної ради Прав Ю.Г. з'явилися у приміщення Харківської обласної виборчої комісії і вимагали припинити видачу бюлетенів.

«Своїми діями вказані особи перешкоджали роботі комісії і фактично зірвали видачу бюлетенів територіальним виборчим комісіям 23 жовтня. Ніяких письмових заяв з приводу вказаних фактів до комісії не надавалось», - заявив він.