Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

94% українських підприємств порушують фінансову дисципліну. Юрій Сапронов

94% українських підприємств порушують фінансову дисципліну. Юрій Сапронов

«За даними ГоловКРУ України, 94% українських підприємств порушують фінансову дисципліну. Мова йде про фінансові порушення та розкрадання бюджетних коштів, причому така тенденція посилилася за час існування попередньої влади. Це свідчить про факти тотальної корупції, яка вразила практично всі сфери економіки. У результаті держава і бюджет втратили більше 15 млрд. грн.», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.   

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації, факти фінансових порушень та корупційних діянь продовжують виявлятися і в Харківській області.
«Безліч підприємств ухиляються від сплати податків шляхом «виведення» мінімальної заробітної плати або показують зарплату на одну третю, одну четверту ставки, тоді як самі працюють на повну потужність і отримують мільйонні прибутки, а залишок грошей працівникам платять у конверті. Це вже не оптимізація прибутку, а грабіж держави, яка недоотримує до бюджету мільйони гривень від сплати податків. З такими переховувачами податків облдержадміністрація спільно з ДПАУ та іншими відповідальними структурами буде боротися системно і жорстко», - підкреслив Юрій Сапронов.

Теги