Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область планує відсоток охоплення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах довести до 100%

Харківська область планує відсоток охоплення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах довести до 100%

Сьогодні Харківська область може надавати місця в дошкільних закладах на рівні 78%. Це набагато вище, ніж в цілому по Україні (по країні цей показник нижче 60%). «Ми не просто пишаємося таким показником нашої області, але і хочемо відсоток охоплення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах довести до 100%, - сказав під час відкриття дитячого садочка в селі Веселе Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін.  

- Це невід'ємна частина роботи по підготовці умов для створення робочих місць на селі. Без дошкільних установ молоді фахівці не приїдуть. Їм потрібен цілий комплекс вже звичних послуг - місце, де можна комфортно проживати, дитячий садочок, школа, місце, де проводити дозвілля».

В області ця робота буде проводитися у два етапи: зараз фінансується те, що можна відновити, добудувати і за найкоротший термін з мінімальними витратами надати людям вже в готовому вигляді. Один з таких варіантів - відкриття груп у школах. Це не найкращий варіант, визнає Михайло Добкін, але там, де немає іншої можливості, він себе виправдовує. Також відновлюється ряд об'єктів, які раніше були дитячими садками, і там будуть працювати повноцінні дошкільні заклади. Перший етап планується завершити протягом 2 - 3 років. Другий етап - після завершення всіх недобудов почнеться будівництво абсолютно нових з модульних конструкцій дитячих дошкільних установ, виходячи з фінансових можливостей.