Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фільм «Червоний трикутник» створює той незримий міст, який ми називаємо зв'язком поколінь. Михайло Добкін

Фільм «Червоний трикутник» створює той незримий міст, який ми називаємо зв'язком поколінь. Михайло Добкін

Фільми, книги про Велику Вітчизняну війну як ніколи зараз потрібні в Україні, щоб не дати підростаючому поколінню забути про великий подвиг прадідів, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. Фільм «Червоний трикутник» лауреата II Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» В'ячеслава Серкеза - одна з таких робіт, які дозволяють побачити, що відбувалося у 1941 - 1945 роках, очима безпосередніх учасників - ветеранів.

«Я думаю, всі, хто сьогодні подивився цей фільм, напевно, відчули схожі емоції. Це дуже складні почуття, які важко висловити словами, тому що тут, в цьому залі за допомогою таланту В'ячеслава Серкеза з'явився тонкий незримий міст, який ми називаємо зв'язком поколінь. Величезне спасибі В'ячеславу» , - сказав Михайло Добкін.

За словами керівника області, цей фільм показує справжню історію, яку в останні роки всіляко приховували.

«Поза сумнівом, багато сказано про великий подвиг радянського народу, який ціною свого життя, ціною величезних втрат, трагедій добув для Європи таку важливу перемогу над фашизмом. Якщо порівнювати з іншими союзними республіками, то Україна була однією з найбільш постраждалих у Великій Вітчизняній війні, і сьогодні, коли горе-історики-націоналісти намагаються підмінити поняття, прищепити нам любов до «героїв», які насправді були злочинцями, в цьому полягає глибокий цинізм.

Хочу висловити слова подяки підростаючому поколінню за те, що ви знаходите в собі бажання пізнавати про нашу історію більше, намагаєтеся зрозуміти справжню правду, робите висновки. Я впевнений, що ваші знання, ваша внутрішня переконаність у правоті допоможе і вашим ровесникам, які сьогодні ще не знайшли в собі сили зрозуміти правду», - підкреслив Михайло Добкін.