Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Це треба живим!

Це треба живим!

В ХДУ «Народна українська академія» в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» відбувся прем'єрний показ документального фільму «Червоний трикутник» лауреата II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» В'ячеслава Серкеза. На прем'єрі були присутні голова ХОДА Михайло Добкін, режисер картини В'ячеслав Серкез, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, харківський кінознавець Володимир Миславський, учні НУА, ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни.  

Довідково

«Червоний трикутник» це не вигадані розповіді про фашистські концтабори. Історії молодих хлопців і дівчат, які пройшли через пекло «Освенціма» і «Бухенвальда», «Равенсбрюка» і «Маутхаузена». Не питай, по кому дзвонить дзвін: він дзвонить по тобі! Це не повинно повторитися знову », - говорить автор і режисер фільму В'ячеслав Серкез.

У 1942 році з Харківської області до Європи забрали кілька десятків тисяч молодих дівчат і хлопців. Їм було по 16, 18 років. Ці молоді люди на собі відчули, що таке німецький порядок і свобода. Дві третини з них ніколи не повернулися додому, вони стали попелом, яким удобрювали поля Німеччини. Антоніні Уткіній з Мерефи було 17 років, коли вона потрапила в Освенцім, вона любила співати і танцювати. 15 жовтня 1943 її вбили в газовій камері і спалили ...

Цей фільм данина пам'яті тим, хто загинув у фашистських катівнях, і данина поваги тим, хто боровся і вижив, вижив у цьому пеклі. Їм загиблим і нині живим в'язням фашистських концтаборів присвячується цей фільм.

Фільм створений за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

 

Теги