Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ніхто не має права приховувати всю правду про дії вояків ОУН УПА. Михайло Добкін

Ніхто не має права приховувати всю правду про дії вояків ОУН УПА. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін відзначив величезне значення, яке має для харків'ян відкриття документальної фотовиставки «Українські праведники. «Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА». «Ніхто не має права приховувати всю правду про дії вояків ОУН УПА, ніхто не має права, звеличуючи їх до рангу радянських солдатів, які звільнили і свою країну, і Європу, віддавати їм військові почесті, приховувати ті злочини, які забрали з собою десятки тисяч людських життів.

Трагедія, жах, страждання ні в чому не винних людей не зможуть бути віддані забуттю і за рішенням якогось політика, який на час прийшов до влади, бути викресленими з пам'яті родичів, поколінь, цілих народів.

Виставка - це унікальна можливість дати документальний, історично підтверджений відсіч тим, хто до цих пір намагається говорити, що Україна для українців, і іншим тут немає місця. Я дуже радий, що ця виставка з'явилася в Харкові, і я абсолютно переконаний, що вона принесе величезну користь нашому суспільству», - підкреслив голова області 19 жовтня під час брифінгу за підсумками відкриття виставки.