Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХАТОБі відкрилася виставка «Українські праведники. «Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА»

У ХАТОБі відкрилася виставка «Українські праведники. «Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА»

З 19 по 31 жовтня 2010 року в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка буде працювати експозиція документальної фотовиставки «Українські праведники.«Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА». У відкритті виставки взяли участь Народний депутат України, Голова Ради Правозахисного громадського руху «Російськомовна Україна» Вадим Колесніченко, народний депутат України Віктор Корж, голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Євген Савін та Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

На виставці представлені статистичні дані, таблиці, фотокопії оригінальних фотографій і документів з державних польських архівів і приватних колекцій. Збори з більш ніж 4.000 документів, 61 планшета, а також карти обгрунтовано доводять факти геноциду і злочинів проти людяності, скоєні ОУН-УПА проти українського, польського, єврейського, російського та ромського народів.

Дана виставка стала першою експозицією в Україні, що надає можливість ознайомиться з правдою про трагічні події «Волинської різанини», на основі архівних документів і спогадів очевидців.

З матеріалами виставки вже мали можливість ознайомиться жителі і гості Києва (12 тис.відвідувачів), Луганська (5 тис. відвідувачів), Запоріжжя (8 тис. відвідувачів), Одеси (7 тис. відвідувачів), Миколаїва (7 тис. відвідувачів), Севастополя (9 тис. відвідувачів), Ялти (5 тис. відвідувачів) .

Після роботи в місті Харків виставка буде експонуватися у Львові, Луцьку, Дніпропетровську, Донецьку, Сімферополі та інших містах України. Організаторами виставки є ВГО «Правозахисний громадський рух« Російськомовна Україна »(Україна), а також Товариство Вшанування Пам'яті Жертв Злочинів Українських Націоналістів (Польща).

Теги