Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інтерес до чугуївських безпілотників і спецтехніки для гасіння пожеж не обмежується зацікавленістю МНС. Михайло Добкін

Інтерес до чугуївських безпілотників і спецтехніки для гасіння пожеж не обмежується зацікавленістю МНС. Михайло Добкін

Безпілотні летальні апарати і спецтехніку для гасіння пожеж, які виробляється в Харківській області, планується включити в державну програму, що дозволить отримати фінансування на їх виробництво. Про це в ході ефіру на обласному радіо в програмі "Зворотний зв'язок" повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.  

"В ході робочої поїздки першого віце - прем'єр - міністра України Андрія Клюєва до Харківської області ми змогли надати йому коротку інформацію про безпілотні літальні апарати та спецтехніку для гасіння пожеж.

Ми надали необхідну документацію, супроводили все листом, і я дуже сподіваюся, що і наші безпілотники і наша спецтехніка будуть включені в державну програму і отримають фінансування. Ми придбаємо висококласне устаткування для того, щоб мати можливість інспектувати території і мати можливість отримувати миттєву інформацію про виникнення вогнищ", - відмітив Михайло Добкін.

Також він підкреслив, що ця сучасна техніка дозволить гасити пожежі в самому епіцентрі, зберігаючи життя працюючих на ній людей в безпеці.

"Сьогодні держава виявляє велику зацікавленість до подібного устаткування. До того ж, інтерес до безпілотних літальних апаратів не обмежується тільки зацікавленістю Міністерства надзвичайних ситуацій. Є ряд робіт, які набагато зручніше проводити, використовуючи інформацію, зібрану за допомогою відеокамер безпілотних апаратів.

Якщо з'являться комерційні структури, які також будуть зацікавлені в цьому устаткуванні, то я думаю, що додаткове фінансування не зашкодить економіці нашого регіону", - сказав керівник області.