Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перехід в обласній лікарні - це місток зі старої системи охорони здоров'я в нову. Михайло Добкін

Перехід в обласній лікарні - це місток зі старої системи охорони здоров'я в нову. Михайло Добкін

Найближчим часом в Харківській області буде відкрито кілька медичних об'єктів. Як підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін, і в місті, і в сільській місцевості люди повинні отримувати однаково якісні медичні послуги.

«Рівень і якість медичної допомоги повинні бути однакові скрізь - і в селі, і в місті. Всі медичні установи незалежно від їх підпорядкування повинні працювати на вирішення загальних проблем і не дублювати функції один одної. Адже іноді одна і та ж спеціалізована медична допомога надається в місті Харкові в лікарнях міського, обласного підпорядкування та відомчих. І за все це платяться бюджетні гроші. Ми не настільки багаті, щоб оплачувати такий широкий набір надання одних і тих самих послуг», - підкреслив голова області.

Коментуючи відкриття нового переходу між корпусами Харківської обласної лікарні, Михайло Добкін підкреслив, що таким чином зрівнюються можливості пацієнтів стаціонарних відділень і людей, які приходять пройти обстеження.

«Даний перехід - це місток зі старої системи охорони здоров'я в нову. І тут справа не в грошах, не в часі, а у відношенні. Якщо я не помиляюся, близько двох років тому тут був зроблений ремонт, дані приміщення готові були прийняти лікарів, пацієнтів, але все це було закрито, і від цього страждали ті люди, які зверталися за медичною допомогою. Я дуже радий, що сьогодні тут все в робочому стані, і з завтрашнього дня буде багато людей», - зазначив голова ХОДА.