Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заклади первинної медико-санітарної ланки будуть передані до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів

Заклади первинної медико-санітарної ланки будуть передані до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів

Заклади охорони здоров’я первинної медико-санітарної ланки (медичні пункти, фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії сімейної медицини та ін.) Харківської області будуть передані до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів. Про це сьогодні під час спільного засідання колегії ХОДА та адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За його словами, однією з основних проблем, що існують на цей час на рівні районів, міст та області в цілому, є недосконалість системи управління у сфері охорони здоров’я. В управлінських стосунках органів центральної та місцевої виконавчої влади із органами місцевого самоврядування в частині виконання повноважень держави в охороні здоров’я не забезпечено єдиної управлінської вертикалі, що найбільш болюче відчувається саме на регіональному та місцевому рівні. Крім того, вкрай незадовільною складається ситуація із фінансовим забезпеченням закладів та підрозділів первинної медико-санітарної ланки в районах області.

«Підвищення доступності та якості медичної допомоги сільському населенню можливе шляхом відновлення єдиної управлінської вертикалі у галузі охорони здоров’я та створення єдиного медичного простору шляхом здійснення передачі закладів охорони здоров’я первинної медико-санітарної ланки та дільничних лікарень на районний рівень управління та фінансування», - зазначив Ігор Шурма.

Теги