Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільськогосподарський ярмарок в Харкові триватиме до перших морозів

Сільськогосподарський ярмарок в Харкові триватиме до перших морозів

Сільськогосподарські ярмарки, які вже врівноважили ціни на основні продукти харчування в Харкові і області, триватимуть до настання перших заморозків. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками інспекційної поїздки на Центральний ринок міста Харкова повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

«Ярмарку вже збили ціни. Наприклад: ціна на картоплю впала з 6 грн. за кг до 4 грн. Сьогодні організовувати продаж картоплі повсюдно по Харкову немає сенсу, тому, що ціна вже прийнятна. Овочі та крупи на ярмарку дешевше. Сьогодні за основу ми беремо центральну сільськогосподарський ярмарок, яка буде діяти до тих пір, поки нам не завадять погодні умови або ми повністю не впорядкуємо ціни по місту та області », - підкреслив керівник області.

"Ярмарок працюватиме до перших морозів, напевно, до - 10 градусів. Думаю, що він продовжиться до Нового року. Молитимемося, щоб була гарна погода і не було лютих морозів. Сьогодні він працює не лише в центрі міста - в суботу і воскресіння, він функціонує в усіх 9 районах міста", - додав заступник голови ХОГА Юрій Сапронов.

За словами Михайла Добкіна, місце для центральної сільськогосподарського ярмарку було обрано не випадково. Для зручності покупців вона розташована недалеко від метро, щоб людям було зручно доставляти покупки.«Сьогодні я перевіряв, не торгують чи великим оптом, щоб люди у покупців була можливість купити 1 - 2 кг, а не тягнути весь мішок», - сказав він.

Голова ХОДА підкреслив: «Ми повинні зробити все для зручності й користі жителів нашого регіону, щоб вони мали можливість споживати здорові продукти харчування. Це прямий обов'язок влади стежити за тим, щоб люди могли наповнити свій споживчий кошик якісними продуктами»