Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Лизогубівка відкрито нову амбулаторію

У селі Лизогубівка відкрито нову амбулаторію

Голова облдержадміністрації Михайло Добкін взяв учать у відкритті у с. Лизогубівка Харківського району сучасної амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, яка віднині надаватиме медичну допомогу 2400 мешканцям с. Лизогубівка, с. Темнівка, с. Шмаровка, с. Кірсаново, у тому числі 277 дітям.

До цих пір медична допомога місцевим мешканцям с. Лизогубівка надавалася фельдшерсько-акушерським пунктом, побудованим ще на початку минулого сторіччя та який вже не відповідав сучасним вимогам.

У зв‘язку з цим Харківською районною державної адміністрацією разом із Лизогубівською сільською радою було ухвалено рішення щодо будівництва сучасної амбулаторії.

Загальна сума вкладених коштів із різних джерел фінансування складає 1 228,02 тис.грн., у тому числі:
- будівельно-монтажні роботи, газифікація та роботи по забезпеченню водопостачання (буріння свердловини) - 1 098,0 тис.грн.;
- медичне обладнання та вироби медичного призначення – 81,02 тис.грн;
- меблі - 38,0 тис.грн.;
- медикаменти – 11,0 тис.грн.

Крім того, у приміщенні амбулаторії відкрився аптечний пункт. Раніше місцеві мешканці не мали можливості придбати ліки на території села.

Довідково

У новій будівлі Лизогубівської амбулаторії в наявності 8 кімнат, у яких розміщені денний стаціонар на 4 ліжка, який працюватиме у 2 зміни, маніпуляційна, кабінети прийому пацієнтів сімейним лікарем та лікарями-консультантами, аптечний пункт від комунального підприємства «Аптека №30».

Районною державною адміністрацією розроблено індивідуальний штатний розпис працівників амбулаторії на 6 посад, який погоджено із сільською радою та Головним управлінням охорони здоров‘я облдержадміністрації, а саме: 1 посада лікаря, 3 посади середніх медичних спеціалістів зі спеціальною освітою, 1 посада фельдшера-лаборанта та 1 посада молодшого медичного спеціаліста.

 

Окрім цього, щотижнево в Лизогубівській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини заплановані прийоми фахівців Васищевської лікарні (невропатолога, отоларинголога, гінеколога, травматолога).