Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для багатьох дітей дельфінотерапія - єдиний дієвий спосіб реабілітації. Ігор Шурма

Для багатьох дітей дельфінотерапія - єдиний дієвий спосіб реабілітації. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади», що для багатьох дітей дельфінотерапія є єдиним дієвим способом реабілітації.  «Дельфінотерапія - це єдиний дієвий спосіб вивести дитину з того стану, в якому вона знаходиться. І не забувайте, що дітки з обмеженими можливостями не лише мають проблеми зі здоров'ям, але і страждають від самотності. Вони оточені рідними і не мають можливості спілкуватися з однолітками. Я дивився зі сльозами на очах, як маленький хлопчик з ДЦП через 5 - 7 хвилин роботи з дельфіном, перебуваючи у нього на спині, спокійно тримався за плавець.  Батьки кажуть, що найбільший ефект вони бачать в такій реабілітації, яку дають дельфіни», - сказав Ігор Шурма.

За його словами, домовленість з представниками бізнесу про безкоштовні курси дельфінотерапії для дітей була досягнута ще до початку будівництва дельфінарію. Сьогодні коло дітей, які отримають таку можливість, розширено кількісно і географічно: протягом року будуть проходити курс дельфінотерапії 50 дітей, яких буде відбирати спеціальна комісія. 
Ігор Шурма також зазначив, що на базі Харківського іподрому планується розробити систему іпотерапії для дітей з особливими потребами «У нас відразу ж виникла ідея використати можливості нашого іподрому. У нас прекрасні тренери і прекрасні коні. Якщо ми підключимо лікарів - зможемо зробити ще одну реабілітацію для дітей за допомогою коней», - сказав заступник голови ХОДА.