Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться персональна виставка вишивки заслуженого майстра народної творчості України Раїси Кушнаренко

У Харкові відбудеться персональна виставка вишивки заслуженого майстра народної творчості України Раїси Кушнаренко

22 жовтня 2010 року о 14.00 у виставковій залі Харківського обласного центру народної творчості відбудеться відкриття персональної виставки вишивки „Рушниковий водограй” заслуженого майстра народної творчості України Раїси Кушнаренко, на якій експонуватимуться понад 80 робіт вишивальниці.

У творчому доробку Раїси Кушнаренко понад 100 рушників і безліч вишивки малої форми: серветки, скатертини, сорочки тощо. Окрім вишивки, майстриня також захоплюється плетінням з бісеру. Раїса Кушнаренко – одна з небагатьох майстринь, що вишиває «білим по білому» та володіє всіма відомими швами і символікою української традиційної вишивки Слобожанщини.

За вагомий внесок у збагачення культурно-мистецької спадщини народу України та високу виконавську майстерність указом Президента України Раїсу Кушнаренко нагороджено Почесною Грамотою Президії Верховної Ради України та почесним званням «Заслужений майстер народної творчості України».

Рушники майстрині зберігаються в музеї-заповіднику ім. Т.Г.Шевченка (м. Канів), Музеї народної архітектури та побуту НАН України (с. Пирогів, м.Київ), музеї народної творчості Слобожанщини (м. Харків) та у приватних зібраннях США, Канади, Німеччини, Польщі, Австралії, Росії, Ізраїлю та ін.