Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Почалася робоча поїздка Андрія Клюєва на 61 арсенал під м. Лозова

Почалася робоча поїздка Андрія Клюєва на 61 арсенал під м. Лозова

Почалася робоча поїздка першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва на 61 арсенал Південного оперативного командування сухопутних військ збройних сил України під м. Лозова, де він ознайомиться з порядком організації поверхневого і поглибленого очищення технічної території арсеналу та особливим технічним рішенням знищення боєприпасів шляхом контрольованого підриву, огляне вже очищені ділянки і місця, де ще залишилися боєприпаси. У поїздці беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської облради Сергій Чернов,начальник Головного управління МНС України в Харківській області Павло Одарюк. 

Довідка. 
У 2008 році на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ, розташованому біля міста Лозова, сталася пожежа. У результаті пожежі виникла детонація боєприпасів. В даний час ведуться роботи зі знищення боєприпасів і відселення мешканців прилеглих будинків.

З початку роботи з ліквідації наслідків виконане поверхневе очищення на площі 15,43 га, методом контрольованого підриву знищено 152 тонни і вивезено 539,3 тонни залишків боєприпасів. 

У цьому році планується утилізувати 3 тис. тонн боєприпасів. За планом завершити ліквідацію передбачається за 2 роки. Утилізація була розпочата 1 жовтня, до цього велися підготовчі роботи та вживалися заходи щодо забезпечення протипожежної безпеки, які зайняли 1,5 місяця.

В даний час знищується по 20 тонн боєприпасів на день, з наступного тижня планується знищувати по 40 тонн на день.