Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні планується створити пілотний проект з впровадження електронних підручників, заснований на досвіді Харківської області

В Україні планується створити пілотний проект з впровадження електронних підручників, заснований на досвіді Харківської області

«Сьогодні я з міністром освіти і науки України Дмитром Табачником обговорював питання реалізації в Україні спільного пілотного проекту Харківської області та Міністерства з впровадження електронних підручників. Зараз у двох харківських школах реалізується експеримент. Від того, наскільки він буде вдалим, залежатиме подальша перспектива розвитку електронного підручника», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, практика використання електронної книги внесе свої корективи і, напевно, в учнів і вчителів з'являться якісь додаткові побажання. «З огляду на високий рівень компанії, яка їх розробила та надала, я думаю, що це будуть мінімальні зауваження», - зазначив Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що нинішнє життя змушує нас вдосконалюватися, намагатися першими вловити якісь нові напрями для того, щоб мати кращі умови і бути більш конкурентоспроможними. «Освіта - це конкурентоспроможність нашої країни в цілому: і в економіці, і в соціальних стандартах. Я дуже хочу, щоб цей експеримент пройшов вдало, і це дозволило б нам забезпечити такими підручниками всіх вчителів та учнів харківської області та налагодити випуск даної продукції в Харкові», - зазначив голова ХОДА.