Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відбудуться навчання МНС

У Харківській області відбудуться навчання МНС

Сьогодні під головуванням Михайла Добкіна відбулася робоча нарада з підготовки проведення спільних навчань із запобігання надзвичайних ситуацій у Харківській області, в яких візьмуть участь військові, міліція, МНС, місцева влада, органи місцевого самоврядування та населення області.

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході засідання підкреслив: «Ми не просто будемо перевіряти взаємодію військовослужбовців, працівників міліції, МНС, представників місцевої влади, органів місцевого самоврядування та населення регіону. Ми перевіримо наші з вами можливості розгорнути великий польовий госпіталь, обласний та районний командні пункти, а також перевіримо роботу засобів спеціального зв'язку в польових умовах.

Ми повинні знати, що на випадок виникнення надзвичайної ситуації всі наші служби будуть готові до запобігання і до роботи в умовах надзвичайних ситуацій. Тому у нас все буде максимально наближене до реальних умов бойової обстановки», - підкреслив керівник області.

За словами начальника Головного управління з надзвичайних ситуацій ХОДА Володимира Росохи, навчання проводитимуться в три етапи. Легендою навчань стане аварія на хімічно небезпечному об'єкті області.

«Всі служби, задіяні в евакуації населення, будуть виконувати свою конкретну задачу. До навчань будуть залучені підрозділи Міністерства надзвичайних ситуацій, підрозділи хімроти ХПІ, підрозділи хімічного батальйону Башкирівки зі спецтехнікою», - зазначив Володимир Росоха.