Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2010 році в сільські школи пішло на 200 учнів більше ніж у минулому році. Роман Шаповал

В 2010 році в сільські школи пішло на 200 учнів більше ніж у минулому році. Роман Шаповал

Всі без виключення начальні заклади, дошкільні навчальні заклади та позашкільні навчальні заклади приступили до роботи з 1 вересня поточного року. Про це сьогодні під час ефіру на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. 

«На сьогоднішній день ми маємо певні проблеми пов’язані з функціонуванням кількох сільських шкіл, тому що їх наповнюваність значно нижча від міських, і майже не відповідає середньоукраїнському показнику. В нас є школи, в яких навчається по 25 дітей по 40 дітей, а є трохи більше», - зазначив Роман Шаповал.

Також він підкреслив, що функціонування сільської школи цілком і повністю залежить від всієї територіальної громади, тобто від мешканців, територіального середовища, в якому розташована школа. Саме територіальна громада та її представники за рішенням сільської та міської, а іноді і районної ради вирішують питання щодо подальшого функціонування або ліквідації загальноосвітньої школи.

«Хочу підкреслити, що з травня 2010 року до сьогодні в нас не закрита жодна школа в сільської місцевості», - заявив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА.

За його словами, на 1 вересня 2010 року кількість перших класів в Харківській області зросла. «В наступному році ми очікуємо розтання кількості першокласників. В цьому році до першого класу пішло 21 657 учнів, якщо порівнювати минулорічний показник, то ми перевищили його приблизно на 200 учнів», - зазначив він.