Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Безпілотний літальний апарат - майбутнє авіації. Олександр Кузьмук

Безпілотний літальний апарат -  майбутнє авіації. Олександр Кузьмук

Фахівці державного підприємства Міністерства оборони України «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» розробили два варіанти безпілотного літального апарату сімейства «Стрепет», призначеного для використання у військових і мирних цілях. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками візиту на «Чугуївський авіаремонтний завод» сказав народний депутат України Олександр Кузьмук. 

«Восени 2004 року, будучи міністром оборони України, я дав вказівку ДП «Чугуївський авіаремонтний завод» приступити до проектування безпілотних літальних апаратів. Тому, що безпілотний літальний апарат - це майбутнє авіації. Через 5 - 10 років вже не буде пілотованих літальних апаратів, а будуть тільки безпілотні», - заявив народний депутат України.

Також він зазначив, що в останні десятиліття безпілотні літальні апарати в багатьох країнах світу розглядаються, як ефективні засоби військової повітряної розвідки і моніторингу зон катастроф і екологічного лиха.

«Ми відстаємо, і відстаємо дуже серйозно. БПА необхідні нам для розвідки і спостереження, застосування в прикордонній службі при патрулюванні», - підкреслив Олександр Кузьмук.

За його словами, на першому етапі «Чугуївський авіаремонтний завод» своє завдання виконав. Тепер має бути рішення на державному рівні. 

Довідка:

Безпілотний літальний апарат "Стрепет" представляє собою високоавтоматизований носій різного устаткування і призначений для виконання наступних завдань:

- Розвідка;
- Патрулювання;
- Спостереження з накопиченням і передачею інформації про об'єкт;
- Пошук і виявлення об'єктів, спостереження за ними з можливим впливом;
- Транспортування легких вантажів;
- Виконання авіаційно-хімічних робіт;
- Проведення спеціального моніторингу;
- Ретрансляція, комутація, маршрутизація і перетворення сигналів зв'язку;
- Рішення прикладних наукових завдань.

Теги