Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ціни на продукти харчування в області стабілізувалися

Ціни на продукти харчування в області стабілізувалися

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на початку жовтня ціни на продукти харчування в Харківській області стабілізувалися. За його словами, цьому сприяли декілька чинників.

«По-перше, проведення сільськогосподарських ярмарків у Харкові та області однозначно зупинило зростання цін. З 30 вересня по 10 жовтня зростання цін на основну групу продуктів не спостерігається, а ціна на цукор навіть трохи зменшилася. Досвід проведення ярмарків виявився позитивним, і ми й надалі будемо таким чином стримувати зростання цін.

По-друге, нарешті після тримісячних дискусій вдалося змінити керівництво Харківської обласної інспекції з контролю за цінами. І сьогодні у нас з'явилася реальна можливість використовувати цей державний орган для того, щоб перевіряти, як виконується законодавство і розпорядження голови ХОДА від 1996 р., в яких чітко визначена межа рентабельності на продукти», - підкреслив Михайло Добкін.

Ще одним чинником, який сприяв стабілізації цін, голова ХОДА вважає вміння влади вести взаємовигідні переговори з виробниками продуктів харчування.