Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася церемонія вручення посвідчень матерям-героїням та багатодітним сім’ям

Відбулася церемонія вручення посвідчень матерям-героїням та багатодітним сім’ям

Сьогодні в актовій залі виконкому Червонозаводської районної в місті Харкові ради відбулося урочисте вручення посвідчень жінкам, яким присвоєно Почесне звання України «Мати-героїня», та посвідчень багатодітним сім’ям. В церемонії взяли участь начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, голова Червонозаводської районної в місті Харкові ради Микола Гніденко, депутат Харківської міської ради Олександр Дудолад.

За дорученням Президента України посвідчення до почесного звання «Мати-героїня» вручені мешканкам Червонозаводського району Любові Сиромятниковій, яка виховує шістьох дітей, та Олені Макарчук – матері дев’яти дітей. Крім того, 15 багатодітних родин району отримали посвідчення батьків та дітей із багатодітних сімей. Діти – учасники зустрічі – отримали подарунки: настільні ігри, іграшки, фотоальбоми, солодощі тощо.

Як зазначив Володимир Зінченко, довгоочікуваний документ про підтвердження статусу багатодітної родини надасть можливість суттєво підвищити соціальне становище сімей, де виховуються троє та більше неповнолітніх дітей.

За інформацією Володимира Зінченко, в області зареєстровано більше 8 тис. багатодітних сімей, і всі вони знаходяться під пильною увагою влади. «Підтримка багатодітних сімей - це одна з направляючих внутрішньої політики, оскільки керівництво країни поставило завдання про подолання негативної тенденції до скорочення кількості населення в Україні. Тому існує кілька програм, які спрямовані на подолання цієї негативної тенденції. Крім того, останнім часом для допомоги та підтримки цих родин залучаються благодійні фонди та меценати», - зазначив Володимир Зінченко.