Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сьогоднішній день зібрано 700 тис. тонн соняшника, 349 тис. тонн кукурудзи та більше 42 тис. тонн сої

На сьогоднішній день зібрано 700 тис. тонн соняшника, 349 тис. тонн кукурудзи та більше 42 тис. тонн сої

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука, на сьогоднішній день зібрано 700 тис. тонн соняшника, у минулому році було зібрано 520 тис. тонн. «Думаю, у цьому році ми зберемо ще тисяч 50, і на цьому соняшник закінчимо. Ми багато загиблої озимини пересіяли соняшником, і тому сьогодні маємо 750 тис. тонн. Це десь третину України ми будемо забезпечувати олією, не говорячи про Харківщину», - зазначив він.  

Заступник голови ХОДА також повідомив, що в минулому році було зібрано 24 тис. тонн сої, на сьогоднішній день зібрано більше 42 тис. тонн, а в майбутньому планується ще набагато збільшити площі посівів сої і бобових культур в цілому.
Віталій Алексейчук також проінформував, що зібрано 349 тис. тонн кукурудзи, а в минулому році було зібрано 95 тис. тонн. «В минулому році було 113 тис. га посівів, у цьому 169 тис. га. Але ми зібрали в 4 рази більше кукурудзи. Це – основна фуражна культура. Якщо говорити про тваринництво, говорити про молочне скотарство, про свинарство, птахівництво – то ви чудово розумієте, що на сьогоднішній день без цієї основної фуражної культури ми не обійдемось ніяк», - заявив він. Заступник голови ХОДА сказав, що площі посівів кукурудзи на 2011 рік також буде збільшено.