Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зросла кількість дітей шкільного віку, які потребують екстреної медичної допомоги з приводу отруєння атропіноподібними речовинами рослинного походження. Олександр Галацан

Зросла кількість дітей шкільного віку, які потребують екстреної медичної допомоги з приводу отруєння атропіноподібними речовинами рослинного походження. Олександр Галацан

«Необхідно наголосити на зростанні кількості дітей шкільного віку, які потребують екстреної медичної допомоги, зокрема і реанімаційної, з приводу отруєння атропіноподібними речовинами рослинного походження. Якщо у 2008 році до КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» із зазначеним діагнозом було госпіталізовано 6 дітей, то у 2009 році -15. В поточному році до лікарні вже госпіталізовано 13 дітей, в т.ч. з м. Харкова - 8, з районів області - 5. Ще 5 дітей лікувалося в Первомайській ЦРЛ та 3 дитини у Богодухівській ЦРЛ, тобто у поточному році всього по області зареєстровано 21 випадок отруєння цими рослинами», - повідомив сьогодні під час селекторної наради начальник головного управління охорони здоров’я Олександр Галацан. 

Також він повідомив, що клінічна картина отруєння атропіноподібними речовинами є достатньо важкою. У разі вживання великої кількості насіння зазначених рослин та несвоєчасного звернення за медичною допомогою виникає реальна загроза життю дитини.

«В середньому діти проводять у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії 2 дні, у соматичних відділення - ще 1-2 дні. Вартість лікування одного хворого у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії складає близько 300 грн. на добу.

Враховуючи цю ситуацію, за останній тиждень в обласній державній адміністрації було проведено 2 міжвідомчих наради, де розглядалися питання попередження та профілактики отруєнь грибами і токсичними речовинами рослинного походження», - підкреслив Олександр Галацан. 

Теги