Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В останні роки тяжким становищем багатьох підприємств Харківської області ніхто не переймався. Михайло Добкін

В останні роки тяжким становищем багатьох підприємств Харківської області ніхто не переймався. Михайло Добкін

У Харківській області порушена система кооперації між великими промисловими підприємствами, що не дозволяє активним заводам підтримувати за допомогою замовлень менш успішні підприємства регіону. На даному етапі коопераційні зв'язки між промисловими гігантами Харківщини поновлюються.

«На жаль, в останні роки нікого не цікавило тяжке становище ряду наших серйозних заводів, і ніхто навіть не намагався надати їм замовлення від успішно працюючих харківських підприємств. Зараз заново вибудовується система кооперації між нашими підприємствами. Десь вже вдалося домогтися перших результатів, десь іде робота дуже важко, зустрічаючи опір системи, адже іноді збитково працююче підприємство є дуже хорошою годівницею для керівників як місцевого рівня, так і всеукраїнського»,- підкреслив 7 жовтня в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін.

Також він зазначив, що серед проблемних підприємств особливе місце займають заводи, які перебувають на балансі того чи іншого відомства.

«Є проблеми відомчі, коли підприємство, яке вимагає окремої уваги, гальмується в своєму розвитку виключно тому, що всередині відомства, якому воно підпорядковується, є бажання розвивати аналогічні підприємства в інших регіонах. Це не збігається з нашою позицією, тому що є містоутворюючі підприємства, і ми просто зобов'язані зробити все, щоб вони працювали», - сказав голова області.