Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми будемо наводити порядок у ціноутворенні. Михайло Добкін

Ми будемо наводити порядок у ціноутворенні. Михайло Добкін

У Харківській області будуть вжиті певні заходи щодо впорядкування схеми ціноутворення на основні види продуктів харчування. Тим не менш, деякі продукти подорожчали цілком обгрунтовано, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

«У нас є сьогодні реальна причина подорожчання багатьох продуктів, наприклад, плодоовочевої групи. Це посуха, неврожай, підвищений попит і звідси високі ціни. Ми з цим будемо боротися кількома методами, і один з них - це зняття підвищеного попиту, для чого ми вже відкрили по всіх районах міста Харкова сільськогосподарські ярмарки. Ми будемо наводити порядок у ціноутворенні», - підкреслив Михайло Добкін 7 жовтня в ході зустрічі з профспілковим активом області.

Як повідомив голова області, для зниження цін на м'ясо вже знайдено шлях - торгові місця на ринках будуть надаватися безпосередньо фермерам, що виключить з ланцюжка виробник - покупець посередника і таким чином дозволить знизити ціни. Що стосується різкого стрибка цін на курячі яйця, то, за словами Михайла Добкіна, це пов'язано зі спекуляціями недобросовісних конкурентів основних харківських виробників.

«У нас тут була боротьба між різними групами, які володіють великою кількістю фабрик з виробництва курячого яйця, за власність двох наших комбінатів. Їм спочатку штучно не давали торгувати, занижуючи ціну і підводячи їх до банкрутства, а сьогодні, коли майнові питання вирішені, дали реальну ціну. Якщо взяти в розрізах країни, то у нас вартість курячого яйця приблизно однакова з різними регіонами. А раніше, коли штучно занижувалися ціни, то тоді яйця у нас були набагато дешевше, ніж в цілому по країні. У результаті скрізь стрибок цін відбувся невеликий, а у нас - величезний», - відзначив голова області.