Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступного року системою супутникової навігації будуть оснащені найвіддаленіші куточки Харківської області. Ігор Шурма

Наступного року системою супутникової навігації будуть оснащені найвіддаленіші куточки Харківської області. Ігор Шурма

Створення єдиного медичного простору в місті і області, покращення стану матеріально - технічної бази, дозволить задіяти служби швидкої медичної допомоги міста, центр екстреної допомоги і медицини катастроф обласної клінічної лікарні до обслуговування імовірних випадків захворювань та пригод на транспортних шляхах поза межами міста, та буде сприяти підвищенню оперативності і ефективності в їх роботі. Про це заявив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. 

«Є особливість, яка очікує на працівників швидкої і невідкладної допомоги на території міста Харкова. Ми сьогодні працюємо над реальною практичною системою єдиного медичного простору, тому ми на сьогоднішній день розглядаємо модель залучення бригад швидкої і невідкладної медичної допомоги до обслуговування трас: київського, донецького, дніпропетровського та сумського напрямку. Тому, що той автотранспорт, який у нас сьогодні є на базі центральних районних лікарень не може забезпечити нам своєчасний приїзд та якісну медичну допомогу», - заявив заступник голови області.

Всі 10 підстанцій міста Харкова будуть закріплені за трасами. Система супутникового моніторингу дозволить оперативно залучити вільні машини швидкої медичної допомоги. В цьому році з обласного бюджету виділено 1 млн. 800 тис. грн. для того, щоб забезпечити системою супутникової навігації основні траси Харківської області.

«Ми поступово будемо охоплювати всю Харківську область. Наступного року системою супутникової навігації будуть оснащені найвіддаленіші куточки області, від переферії до центру. Таким чином, швидка допомога Харкова буде допомагати області, і я вважаю, що це є нормально у випадках виникнення дорожньо-транспортних пригод та непередбачених ситуацій на основних трасах», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, медичний автотранспорт в області буде поступово замінюватися. В першу чергу це буде стосуватися притрасових лікарень, міжрайонних медичних центрів, а в подальшому і кожного районного центру.

«Стандарт роботи швидкої і невідкладної медичної допомоги – це як еталон, як взірець. Без сумніву, що ми будемо намагатися створити такі ж самі умови і на рівні центральних районних лікарень», - підкреслив він.  

Теги