Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Через тиждень буде остаточно запущено тепло в останній будинок в Харківській області. Валентин Дулуб

Через тиждень буде остаточно запущено тепло в останній будинок в Харківській області. Валентин Дулуб

З 7 жовтня в Харкові і області розпочато опалювальний сезон. Остаточно подати тепло в усі будинки Харківської області планується протягом тижня. "За графіком планується запустити всі котельні в Харківській області до кінця цього тижня. Далі йде індивідуальна робота з кожним будинком. На цю роботу піде ще як мінімум тиждень. Тобто, через тиждень буде остаточно запущено тепло в останній будинок в Харківській області», - заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Він повідомив, що на сьогоднішній день за оперативною інформацією опалюється 86% об'єктів соціальної сфери і 14% будинків в Харківській області. «До завтрашнього дня у нас не буде жодного об'єкта соціальної сфери, куди не буде подаватися тепло», - підкреслив Валентин Дулуб.У місті Харкові на сьогоднішній день опалюється 19,9% житла.
 Заступник голови ХОДА зазначив, що в даний час йде підготовка до запуску тепла в будинки, і на організаційно-технічні роботи необхідний час. «Запустити котельню,запустити гарячу воду - це все не так швидко робиться.На те, щоб развоздушіть систему після запуску гарячої води, для того, щоб вся брудна вода стекла із систем і затекла нова, хімічно очищена вода, яка має потім весь сезон служити і дати мінімум накипу на котлах - на всі ці роботи потрібен час», - сказав Валентин Дулуб. 
За його словами, початок опалювального сезону як в місті Харкові, так і містах обласного значення та районах області пройшов без надзвичайних подій та аварійних ситуацій. Роботи планується завершити суворо за графіком.