Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На базі тимчасового терміналу Харківського аеропорту після закінчення Євро-2012 будуть проводитися форуми і виставки

На базі тимчасового терміналу Харківського аеропорту після закінчення Євро-2012 будуть проводитися форуми і виставки

У ході першого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму, який відбувся в місті Геленджик 4 жовтня, російська і українська сторони обговорили перспективи співпраці в різних галузях, а також порушили питання, пов'язані з підготовкою до Євро-2012 і зимової Олімпіади в Сочі. Зокрема, мова йшла про подальше використання великих спортивних та інфраструктурних об'єктів, які будуються в Україні та Росії до проведення цих заходів.

Про це в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Борівського району 6 жовтня повідомив голова ХОДА Михайло Добкін, який також брав участь у першому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі.

«Разом з появою багатьох сучасних об'єктів виникають серйозні ризики щодо складності їх утримання, оскільки вони можуть виявитися незатребуваними після завершення Євро-2012 у нас і олімпіади в Сочі. Як їх використовувати по-іншому, як правильно змінити цільове призначення, як максимально досягти раціонального використання бюджетних коштів, на які вони утримуютьсґ - ці питання ми обговорили зі своїми колегами в присутності президентів і представників двох урядів», - повідомив він.

Також Михайло Добкін зазначив, що в Харкові вирішення деяких з подібних проблем вже знайдені. Зокрема, мова йде про другий терміналі аеропорту.

«Існуючий термінал повністю покриває потреби міста Харкова, але недостатній для прийняття гостей під час Чемпіонату Європи. Вимоги УЄФА - ще один такий же термінал, але будувати його немає ні можливості, ні сенсу. Тому буде збудовано тимчасовий термінал, який після завершення Євро-2012 стане функціонувати як виставковий центр і буде демонструвати всі досягнення вітчизняного авіапрому. І на базі існуючого терміналу та тимчасового можна буде проводити серйозні форуми, і таким чином просувати нашу продукцію далеко за межі Харківської області та Україні», - підкреслив голова області.