Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території Харківської області визначено 1 104 зсувних ділянки

На території Харківської області визначено 1 104 зсувних ділянки

За інформацією комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації, на теперішній час на території області визначено 1 104 зсувних ділянки, з них: I категорія ризику ("незначний ризик") - 8 ділянок; II категорія ризику ("істотний ризик") - 29 ділянок; III категорія ризику ("екстремальна ситуація") - 29 ділянок. Найбільш активно в останні роки розвиваються зсувні процеси в містах Куп'янськ, Чугуїв і с. Кочеток. 

«Розвиток зсувних процесів у Куп'янську на цей час не припиняється, додатково виявлено 12 ділянок, загальною площею понад 30 га. Однією із небезпечних зсувних ділянок, є ділянка в районі по вулиці Леніна. В зоні ризику знаходиться: житлові 9-ти та 5-ти поверхові будинки; теплова повітряна магістраль; система збору дренажних вод; опори електропередач; приватні гаражі», - повідомив міський голова міста Куп’янськ Михайло Римський.

В Чугуєві у зоні ризику знаходиться 82 житлових будинки, 4 адміністративних будівлі, мережі життєзабезпечення, історичні пам'ятники архітектури.

У ході засідання Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Харківській області було рекомендовано посприяти Куп'янській міській раді щодо отримання відповідного фінансування на виконання протизсувних заходів за рахунок коштів державного фонду охорони навколишнього природного середовища.
 

Теги