Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території Харківської області класифіковано 103 стаціонарних хімічно небезпечних об'єкти

На території Харківської області класифіковано 103 стаціонарних хімічно небезпечних об'єкти

На території Харківської області класифіковано 103 стаціонарних хімічно небезпечних об'єкти, на яких зберігається та використовується в процесі виробництва близько 21,256 тис. т небезпечних хімічних речовин. Про це повідомив під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник начальник ГУ МНС України в Харківській області з питань державного нагляду у сфері пожежної безпеки і державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки Олександр Гайдуков.  

Він також відзначив, что по 8 районам області проходить аміакопровод "Тольяті-Одеса", а 34 хімічно небезпечних об'єкти області задекларовані як об'єкти підвищеної небезпеки, де можливі аварії рівня «В». 

Керівниками хімічно небезпечних об'єктів м. Харкова та області розроблено та затверджено 98 Планів ліквідації аварійних ситуацій, що складає 95% від загальної кількості діючих хімічно небезпечних об'єктів.

На цей час на 92 об'єктах укладені угоди на постійне обслуговування державними аварійно-рятувальними службами, що складає понад 89% від потреби та лише на 34 – на розробку проектної документації систем раннього виявлення НС, що складає 33% .

Олександр Гайдуков повідомив, що на низькому рівні виконують вимоги чинного законодавства у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки: ДП «Хімпром», хлоропереливна станція «Кочеток», хлоропереливна станція «Есхар», об'єкти підприємства «Борівський молокозавод», ВАТ "Великобурлуцький сироробний завод", ГПТ "Бородич", ПФ «Ізобіліє», АТЗТ «Харківський жировий комбінат», ЗАТ "Біолік", ДП "Завод хімічних реактивів" НТК «Інститут монокристалів» НАН України, ТОВ «Катран» філія ТД ТОВ «Курганський бройлер», об'єкти КП "ВТП "Вода" (насосна станція №25а, насосна станція (хлораторна) на території ДП "Енергокомплекс"). 

Теги