Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі найцінніші ділянки землі в Харківській області скуповуються одними і тими ж особами. Валерій Пахомов

Всі найцінніші ділянки землі в Харківській області скуповуються одними і тими ж особами. Валерій Пахомов

Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВС України в Харківській області визначив схему, за якою в останні кілька років в Харківській області проводилася скупка найбільш цінних ділянок землі - на берегах водойм і в лісах. Як показав аналіз, скупкою займалися одні й ті ж структури, близькі до людей, що керували областю у той період.

Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня повідомив Валерій Пахомов, начальник управління держслужби по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВС України в Харківській області.

«Всі розглянуті нами райони і ті проекти, які у нас знаходяться в роботі, підтверджують одне: що всі найцікавіші ділянки землі скуповуються одними і тими ж особами. Наприклад, у Печенізькому районі захоплено 12 соток на березі водосховища певними особами.Також є такий острів на Печенігах - 2,7 га. Колишній голова адміністрації незрозуміло як його передав, і зараз він фактично знаходиться у приватній власності. Ми зараз з цим розбираємося, прокуратура винесла подання, зараз цю ділянку ми повертаємо», - розповів він.

Також незаконні схеми з передачі земельних ділянок приватним особам і підприємствам були зафіксовані в Старому Салтові, де було відчужено понад 25 соток землі на березі водосховища.

У Чугуївському районі (селище Есхар, урочище Фігуровка) було виділено по 2 гектари землі для 10 осіб, в смт.Малинівка 50 осіб отримали також ділянки по 2 га. Подібного роду порушення були відзначені й у ряді населених пунктів Дергачівського району.

«Схема показує дуже цікаві факти. Ми розглянули ті структури, які займаються оформленням і скуповуванням земельних ділянок. Оформлення йде на підставних осіб, або на людей, які навіть уявлення не мають, що на них оформлюються земельні ділянки. І в Чугуївському, і в Дергачівському районі скупкою землі займаються одні й ті ж особи. Ну і кінцевим покупцем стає фірма, засновник якої всім відомий. Я можу назвати цю установу - це фірма «Інвестор», - сказав Валерій Пахомов.
 

Теги