Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові видано книгу, присвячену вчительським династіям міста і області

У Харкові видано книгу, присвячену вчительським династіям міста і області

Книга «На вівтар покликання: нариси про педагогічні династії Харківщини» підготовлена видавництвом Народної української академії в рамках проекту «Історія харківської освіти в особистостях». На сторінках видання викладені біографії 146 вчительських і викладацьких династій Харківської області, більше 90 з яких продовжують працювати в освіті.

Про це в ході прес-конференції 29 вересня розповіла Катерина Астахова, перший проректор Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія».

«10 років тому ми почали роботу над цікавим проектом, який називається «Історія харківської освіти в особистостях». Головна мета цього проекту - вивчити історію освіти в Харкові з точки зору біографії, показати особи харківської освіти. У рамках цього проекту ми вже видали кілька книг, і сьогодні представляємо чергову з них. Відзначу, що аналогів цьому виданню в Україні немає.

Над цією книгою 5 років працювали 36 авторів. Тут зібраний матеріал про педагогічні династії Харкова і Харківської області, у складі яких не менше трьох поколінь. Є династії, сумарний педагогічний стаж яких становить близько 250 років.

Всього в книзі представлені 146 нарисів, які оповідають про учительські династії 8 районів Харкова та 23 районів області»,- розповіла Катерина Астахова.

Книга вийшла тиражем в 500 екземплярів, які будуть розіслані в бібліотеки усіх вузів Харкова, а також у райони області, номінанти яких є у виданні.

За словами Катерини Астахової, видання книги «На вівтар покликання: нариси про педагогічні династії Харківщини» приурочене до Дня працівників освіти, який в Україні відзначатимуть 1 жовтня. У цей день в будівлі Народної української академії в рамках традиційного вечора до Дня вчителя відбудеться презентація книги, в якій візьмуть участь і деякі з її героїв. Розпочнеться захід о 15.00.