Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільськогосподарські підприємства Харківської області недостатньо забезпечені кормами

Сільськогосподарські підприємства Харківської області недостатньо забезпечені кормами

«У результаті погодних катаклізмів, а у ряді випадків і по причині небажання керівників господарств як слід займатися розвитком кормовиробництва, маємо на даний час низький рівень забезпеченості всіма видами кормів: по сіну – 64% до потреби, обрахованої згідно зоотехнічних норм, по сінажу – 60%, силосу – 95%», - повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, ситуація, що склалася, викликає велику тривогу.

Віталій Алексейчук доповів, що 10 районів або 37% від їх загальної кількості, забезпечені грубими, соковитими і концентрованими кормами  менше ніж на 50% до потреби. Ще 13 районів поки що мають рівень забезпеченості від 50 до 80%. 

«Ми ще маємо можливості для покращення цієї ситуації. В першу чергу можемо поповнити запас концентрованих кормів за рахунок кукурудзи, збирання якої ще не завершено. Одночасно слід вжити заходи для того щоб і стебла кукурудзи не залишились в полі, а були засилосовані і використані для годівлі великої рогатої худоби. Це стосується всіх господарств, які збирають кукурудзу на зерно, а не лише тих, які мають худобу. Головам райдержадміністрацій необхідно взяти це питання під свій контроль, тоді матимемо шанс суттєво поповнити запас силосу», - наголосив Віталій Алексейчук.