Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підготовку житлового фонду Харківської області до зими витрачено майже 50 мільйонів гривень

На підготовку житлового фонду Харківської області до зими витрачено майже 50 мільйонів гривень

Житловий фонд Харківської області готовий до зими майже на 100%. На підготовку будинків усіх форм власності було витрачено 48,7 мільйонів гривень, які було витрачено на ремонт покрівель, опалювальних систем та електрощитків. Проте проблемним питанням залишається оформлення паспортів готовності будинків до зими – по Харківській області їх мають менше половини всіх будинків. 

Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.
Також він відзначив необхідність створення Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків для того, щоб в бюджеті на 2011 рік отримати більше фінансування на потреби ЖКГ.
«При формуванні державного бюджету на 2011 рік кошти, які планується передбачати для реалізації Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки в частині житлового господарства областям, будуть заплановані лише за умови активної роботи органів місцевого самоврядування з населенням по створенню об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.
В той же час в області існує дуже низький рівень створення ОСББ, - протягом 2010 року створено лише 14 об’єднань. Всього в Харківській області діє 375 ОСББ, при цьому кількість будинків, де можливо їх створити, становить 5026», - сказав він. 

Теги