Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Загальна непроста історія України і Польщі повинна об'єднати наші народи. Микола Азаров

Загальна непроста історія України і Польщі повинна об'єднати наші народи. Микола Азаров

В ході брифінгу в Харкові прем'єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що й надалі відновленню пам'яті про спільні трагедії українського і польського народів буде приділятися особлива увага. Зокрема, він повідомив, що меморіальний комплекс жертвам тоталітаризму буде побудований і в Биківні.

«Кілька днів тому я підписав постанову уряду про відведення земельної ділянки під створення заповідника «Биківня». Це питання довго не вирішувалося, але як тільки воно потрапило до мене на стіл, ми його вирішили. Більше того, ми виділимо необхідні гроші і, безумовно, ми зробимо меморіал у Биківні.

Також можу обіцяти, що ми зробимо все, щоб такі меморіали підтримувалися належним чином і виховували, перш за все, у людей молодих розуміння того, що такі трагічні уроки повинні бути враховані і не повинні бути забуті.

Загальна непроста історія України і Польщі повинна об'єднати наші народи для просування таких загальнолюдських цінностей, як повага до свободи, демократії, права людей самостійно будувати своє життя», - підкреслив Микола Азаров.
 

Теги