Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відповідальність за достовірність реєстрів хворих будуть нести голови райдержадміністрацій. Ігор Шурма

Відповідальність за достовірність реєстрів хворих будуть нести голови райдержадміністрацій. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, згідно з рішенням сесій обласної ради та доручень голови ХОДА у районах мають бути створені реєстри хворих людей, що мешкають у Харківській області і потребують окремих видів медичної допомоги. «На жаль, в окремих районах ці доручення не були виконані. Тому для посилення контролю за виконанням цих завдань відповідальність буде покладено на голів райдержадміністрацій. Саме вони відповідатимуть перед людьми», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що невиконання доручень голови Харківської облдержадміністрації – це не низький рівень виконавчої дисципліни РДА, а невиконання законодавства України та ненадання соціальних гарантій інвалідам, ветеранам та всім громадянам пільгових категорій.

Довідка. В області мають бути створені реєстри: інвалідів та учасників ВВВ, які потребують санаторно-курортного оздоровлення в санаторіях, що функціонують на території Харківської області та упорядкування госпіталізації до обласного госпіталю інвалідів війни; інвалідів та учасників ВВВ, які потребують зубопротезування на пільгових умовах; хворих (дорослих та дітей), які підлягають пільговому слухопротезуванню; хворих, які підлягають забезпеченню виробами медичного призначення, які направлені на проведення реабілітаційних заходів (протезами, ортезами та ортопедичним взуттям); хворих, які потребують оперативного лікування з приводу катаракти; хворих, яким проведено оперативне лікування з приводу раку молочної залози та які потребують забезпечення відповідними протезами.