Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Академії правових наук належить зіграти одну з головних ролей у процесі реформування держави. Михайло Добкін

Академії правових наук належить зіграти одну з головних ролей у процесі реформування держави. Михайло Добкін

«Щорічні загальні збори юридичної еліти України - академіків і членів-кореспондентів Національної Академії Правових наук - це завжди подія. Не тільки для Харкова, який по праву носить статус юридичної столиці України і завжди з особливою увагою стежить за життям Академії, але й для всієї країни, оскільки саме від ваших рішень залежить, яким шляхом буде розвиватися академічна правова наука», - зазначив сьогодні, звертаючись до учасників зборів Національної Академії Правових наук, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що академії довелося пережити непростий період: протягом п'яти років вона залишалася останнім редутом на шляху цілеспрямованого руйнування правового поля України, і всю енергію доводилося направляти не тільки на розвиток, скільки на боротьбу, на збереження високих моральних цінностей правової науки.

«Однак цей період минув. Україна взяла курс на побудову успішної держави, яка користується повагою і авторитетом як у своїх громадян, так і в світовому співтоваристві. А це означає, що всі ті гасла про побудову правової держави, боротьби з корупцією, розвитку демократії, забезпечення прав і свобод громадян, свободи слова, які експлуатувалися протягом останніх п'яти років, повинні бути втілені в життя.

Як зазначив учора Президент України Віктор Федорович Янукович, який бере участь у роботі Генеральної Асамблеї ООН у Вашингтоні, «Україна є і буде складовою єдиного демократичного простору в Європі». Ця містка фраза чітко визначає суть і напрям тих глибоких реформ, які належить провести українському суспільству у всіх сферах, починаючи від економіки, соціальної сфери, і закінчуючи реформою правосуддя, реформою центральної влади, місцевого самоврядування.

Національної Академії правових наук належить зіграти одну з головних ролей у цьому процесі, і затвердження проекту Пріоритетних напрямків розвитку правової науки на 2011 - 2015 роки, безумовно, стане важливим кроком на цьому шляху», - зазначив голова ХОДА.

Михайло Добкін побажав всім учасникам загальних зборів плідної роботи, від результатів якої залежить в цілому майбутнє української держави, нашого суспільства і кожної української родини.