Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільське господарство може підштовхнути розвиток машинобудування. Михайло Добкін

Сільське господарство може підштовхнути розвиток машинобудування. Михайло Добкін

Локомотивом розвитку економіки Харківської області стане сільське господарство, яке може підштовхнути до розвитку ряд суміжних галузей, в числі яких і машинобудування, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

«Сільське господарство сьогодні здатне змусити машинобудування працювати на себе, тому що рано чи пізно в країні зміняться закони, які сьогодні дозволяють абсолютно вільно привозити на наш ринок вживану, нехай і хорошу техніку. Такі дії ставлять хрест на створенні вітчизняного конкурента.

Потрібно дати можливість тим людям, які працюють над створенням вітчизняного трактора, комбайна або іншої складної сільськогосподарської техніки, працювати на внутрішньому ринку. Ми не можемо бути місцем утилізації старої імпортної техніки.

Я чудово розумію, що за якістю імпортні трактори перевищують наші нові, але так і буде завжди: ми ніколи не створимо свою якысну продукцію, даючи можливість привозити до нас те, що вже нікому не потрібно в інших державах»,- підкреслив Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Також він зазначив, що розвиток сільського господарства здатний вирішити проблему безробіття, якщо припинити займатися експортом сировини і налагодити переробку продукції.