Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільське господарство - прекрасний компенсатор економічних втрат, які ми несемо через занепад ряду серйозних промислових гігантів. Михайло Добкін

Сільське господарство - прекрасний компенсатор економічних втрат, які ми несемо через занепад ряду серйозних промислових гігантів. Михайло Добкін

Через те, що низка великих промислових підприємств Харківської області терплять збитки або взагалі припинили працювати, значно знижує обороти економіка всієї Харківської області. Оскільки відновити більшість з загублених промислових гігантів практично неможливо і недоцільно, в ряд пріоритетних галузей виходить сільське господарство, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

«Харків був, є і в нашому розумінні назавжди залишиться найбільшим промисловим центром, але, на жаль, багато підприємств вже зникли з економічної карти нашої області. Частина з них працювали на військово-промисловий комплекс, а сьогодні в країни інші пріоритети, інші можливості, і завантажити ці заводи вже неможливо. Ми зобов'язані зберегти нинішній промисловий комплекс Харкова та області і відновити ті підприємства, які ще не вичерпали свій потенціал, і їхня продукція може бути затребувана або на внутрішньому ринку, або на зовнішньому. Але про створення нових промислових гігантів на сьогоднішній день говорити не доводиться, це дуже складно реалізувати.У цій ситуації виходом стає розвиток сільського господарства, яке є чудовим компенсатором тих економічних втрат, які ми несемо через занепад ряду серйозних промислових підприємств», - сказав голова області 23 вересня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Як зазначив Михайло Добкін, сільське господарство буде привабливою галуззю для інвесторів за умови, що будуть внесені необхідні зміни в законодавство.

«Сьогодні інвестиції в сільське господарство найбільш реальні. Як тільки вирішиться питання про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, відразу з'явиться достатня кількість людей, готових вкладати гроші в землю спочатку для придбання у приватну власність, а потім, коли вона стане ще одним заставним інструментом або товаром на ринку, вже будуть вкладатися серйозні гроші в технологію»,- підкреслив голова ХОДА.