Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Російські дворяни хочуть відновити садибу в Старому Мерчику

Російські дворяни хочуть відновити садибу в Старому Мерчику

Садибу в Старому Мерчику хочуть реконструювати представники російського дворянства. Про це заявив на прес-конференції 23 вересня начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Він повідомив, що хоча відбулись тільки попередні переговори, планується провести другий їх раунд і обговорити конкретні деталі. 

«Є багато людей, які хочуть залишити свій слід в історії, і звертають свою увагу, зокрема, на туристичну інфраструктуру.Наше завдання не відштовхнути цих людей, а залучити »,- відзначив Дмитро Кузнєцов.

Довідка.

Палацово-парковий комплекс "Старий Мерчик" знаходиться у Валківському районі Харківської області.
  Садиба закладена в кінці 17-го - початку 18 століття полковниками Ізюмського слобідського козацького полку Шидловськими. В кінці 18-го століття перебудовувалась її власником Григорієм Романовичем Шидловським. У 1777-1778 роках Григорій Романович Шидловський на місці старого дідівського палацу побудував новий. 

Палац - двоповерхова споруда, прямокутна з округленими торцями. Будівля виконана у стилі раннього класицизму і насичена архітектурно-ліпними деталями.