Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переможці конкурсу на кращий туристичний маршрут в рамках виставки «Туристична бієнале» отримають фінансування на розвиток своїх маршрутів

Переможці конкурсу на кращий туристичний маршрут в рамках виставки «Туристична бієнале» отримають фінансування на розвиток своїх маршрутів

24 вересня в Харкові відбудеться виставка «Туристична бієнале», в якій візьмуть участь ряд туристичних операторів, а також всі райони області і міста обласного значення. Переможці конкурсу на кращий туристичний маршрут, який оголошений в рамках виставки, отримають на 2011 рік фінансування для розвитку найперспективніших туристичних напрямків.

Про це в ході прес-конференції 23 вересня повідомив начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов.

«Переможцям конкурсу на кращий туристичний маршрут ми припускаємо закласти у бюджет на наступний рік якусь фінансову допомогу, щоб вони детально пропрацювали цей маршрут і почали роботу над інфраструктурою. Таким чином ми будемо стимулювати роботу інших районів над створенням туристичних маршрутів, давши їм зрозуміти, що допомога адміністрації буде надана лише в тому випадку, якщо буде відчуватися зацікавленість з їхнього боку», - підкреслив він.

За словами Дмитра Кузнєцова, за виділені гроші райони-переможці зможуть встановити покажчики на автомобільних дорогах про місцезнаходження того чи іншого туристичного об'єкту, а також провести ряд інших необхідних робіт. У той же час певний внесок у розвиток туристичної сфери дасть і сам факт проведення виставки, - підкреслює він.

«Ця виставка є логічним продовженням діяльності управління культури, яка спрямована на розвиток туристичної сфери в Харківській області. Мета її - провести ревізію туристичного потенціалу та туристичних продуктів всіх наших районів. На основі цієї ревізії ми проведемо ретельний аналіз тих маршрутів, які запропонували нам райони, і згодом на цій базі будуть сформовані конкретні туристичні маршрути, які ми запропонуємо туристичним операторам», - розповів Дмитро Кузнєцов.