Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрито меморіальну дошку іспанському поету Мігелю Ернандесу

У Харкові відкрито меморіальну дошку іспанському поету Мігелю Ернандесу

Сьогодні в Харкові на будинку за адресою вул. Сумська, 44/2, де в 30-х роках ХХ ст.розміщувалася Харківська філія Міжнародної організації допомоги борцям революції (МОДР), відкрито меморіальну дошку учаснику громадянської війни в Іспанії, поету Мігелю Ернандесу, який був з візитом у Харкові в 1937 році. Дошка встановлена за ініціативи посольства Іспанії в Україні.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь посол Королівства Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно, заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Лансдман, заступник міського голови Ігор Терехов, ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров і скульптор Сейфаддін Гурбанов. 
«Чудова країна Іспанія тепер має власний куточок у нашому місті. Дуже добре, що це місце пов'язане з поетом, який був у Харкові, і залишив поетичний слід. Це говорить, що у наших культур і наших людей багато спільного. Я думаю, попереду у наших країн дуже динамічні відносини», - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Лансдман. 
Посол Іспанії в Україні Хосе Родрігес Моян висловив вдячність міським та обласним владам Харкова: «Я хочу подякувати губернатору, меру міста і ректору Харківського університету за можливість мати пам'ятник одному з видатних поетів Іспанії Мігелю Ернандесу в місті Харкові». 
Автор меморіальної дошки, скульптор Сейфаддін Гурбанов відзначив, що робота була виконана в дуже короткі терміни: він приступив до неї в неділю вранці, а сьогодні вранці дошка вже встановлена. Зображення Мігеля Ернандеса виконано з бронзи на гранітній основі.