Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нам ніщо не заважає вчасно вступити в опалювальний сезон. Михайло Добкін

Нам ніщо не заважає вчасно вступити в опалювальний сезон. Михайло Добкін

Підготовка Харківської області до опалювального сезону йде згідно з графіком. У той же час продовжується робота з підприємствами щодо виплати боргів за спожите тепло та електроенергію.

Про це в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський район повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Ми можемо говорити про 100%-ої готовності до зими системи освіти і охорони здоров'я. Також ми давно перейшли 90%-ний кордон підготовки нашого паливно-енергетичного комплексу, і практично вже завершуємо підготовку всіх будинків різної форми власності - і комунальної, та відомчої, і кооперативної, де необхідно мати на руках паспорт про те, що спорудження готове приймати тепло. У плані підготовки до зими Харківська область в масштабах країни знаходиться на нормальних позиціях, до нас немає претензій. Не відбувається нічого, що завадило б нам вчасно вступити в опалювальний сезон. У нас будуть договори, ліміти, всі підприємства будуть забезпечені необхідною кількістю газу, щоб вчасно подати тепло населенню»,- підкреслив Михайло Добкін.

Також він повідомив, що на даний момент по всій Україні виникла проблема оплати рахунків за електроенергію. Харківська область не виняток.

«Сьогодні йде точкова робота з різними організаціями по платі за спожиту теплову та електричну енергію. У нас сьогодні в країні поряд з проблемами з оплати за теплову енергію і газ з'явилися складні ситуації з оплатою електроенергії. Якщо ми раніше взагалі могли не звертати на це уваги, оскільки рівень розрахунків був 107 - 108%, то сьогодні він вже менше 100%, і цей сектор теж потрібно підтягувати», - відзначив голова області.