Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 2011 року Ізюмський тепловозоремонтний завод має повністю розрахуватися з усіма боргами. Михайло Добкін

До 2011 року Ізюмський тепловозоремонтний завод має повністю розрахуватися з усіма боргами. Михайло Добкін

На Ізюмському тепловозоремонтному заводі погано виконується доручення першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва з виплати боргів перед працівниками підприємства, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, завод має достатню завантаженість замовленнями, але борги тим часом продовжують наростати.

«Структура боргів тут незрозуміла, будемо розбиратися. Тут є борги за 2008 рік, робітники говорять, що не оплачено весь 2009 рік, є частина боргів уже по 2010 році. Також існує поточна заборгованість за виконану роботу в розмірі 1,5 мільйона гривень. Поточну заборгованість погасити потрібно буде негайно, люди повинні отримати гроші, тому що замовлень на підприємстві достатньо. Завдання, яке я сьогодні поставив перед усіма, хто так чи інакше може вплинути на цю ситуацію - до березня 2011 року повністю розрахуватися з усіма боргами. Також повинна бути вибудувана короткострокова і довгострокова перспектива по портфелю замовлень.Така, щоб про борги із заробітної плати, про борги в усі види бюджетів тут ніхто ніколи не говорив», - підкреслив Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський район.

Також глава області відзначив, що до вирішення проблем Ізюмського тепловозоремонтного заводу будуть підключені всі представники місцевої влади. У першу чергу, за словами Михайла Добкіна, необхідно зняти напругу в колективі.

«Тут можна піти шляхом, який ми вже застосували на заводі Шевченка, і зняти напруженість у колективі, вирішуючи побутові проблеми заводчан вже на місцевому рівні. Ми подивимося, чим можна допомогти місту, виконуючи щоденну поточну роботу, яка, на жаль, не робилася. Я впевнений, що в перспективі це буде чудовий прибутковий завод, максимально завантажений замовленнями», - сказав голова ХОДА.