Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Послідовне втілення довгострокової стратегії дозволить перейти від кількісного до якісного підходу у залученні іноземних інвестицій. Михайло Добкін

Послідовне втілення довгострокової стратегії дозволить перейти від кількісного до якісного підходу у залученні іноземних інвестицій. Михайло Добкін

Стратегія сталого розвитку Харківської області передбачає залучення в регіон нових іноземних інвестицій. Для цього планується підвищити інвестиційну привабливість Харківщини за рахунок спрощення роботи іноземних бізнесменів на території області.

Про це в голова ХОДА Михайло Добкін повідомив в ході пленарного засідання «Стратегія економічного зростання», яке відбулося в Харкові у рамках Міжнародного економічного форуму.

«Ми розраховуємо, що послідовне втілення в життя положень розроблюваної довгострокової стратегії дозволить нам змінити ситуацію і перейти від кількісного (що теж важливо), до якісної підходу в залученні іноземних інвестицій в економіку Харківської області. Адже ні для кого не секрет, що найбільші показники з іноземних інвестицій, залучених в Харківську область за останні 5 років, відносяться до фінансово-банківського сектору. У цьому немає нічого негативного, але і позитиву теж немає, адже мова йшла, в основному, про капіталізацію банків за рахунок їх злиття та поглинання іноземними банками, а також про виведення фінансового капіталу з офшорних зон, про що свідчить географічна карта країн-інвесторів» ,- підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, для підвищення інвестиційної привабливості планується розробити ефективну систему державно-приватного управління інвестиційно-інноваційною діяльністю в регіоні, а також скласти перелік детально опрацьованих інвестиційних проектів інноваційної спрямованості. Також необхідно розвивати свободу підприємництва, зменшувати корупцію і організовувати в Харківській області технологічні і наукові парки, які будуть користуватися податковими преференціями.